• Image 03
  • Image 01
  • Image 02
  • Image 04
Εκτύπωση

Άντε να περάσει το καλοκαίρι

Άρθρο της κατηγορίας: ΔΙΑΦΟΡΑ

Θυμάμαι κατι χρόνια πριν και ειναι μάλλον πολλά πριν πλέον, που περιμενα σαν το πουλί την ελευθερία του, να έρθει το καλοκαίρι. Σήμερα το καλοκαίρι περιλαμβάνει δουλειά άγχος και εξάρτηση απο ένα εντελώς φαύλο πολιτικό σύστημα που σε αναγκάζει να μισείς κάθε ώρα που ζεις στην χώρα αυτή. Χώρα παράδεισο για κάθε τεμπελόσκυλο που αυτοχρίσθηκε πολιτικός και πέτυχε να μας κάνει να του δώσουμε το όνειρο του στο πιάτο, εξασφαλίζοντας του μια ζωή στο χαλαρό απο εδώ και πέρα... 

Εμείς όμως είμαστε από άλλη πάστα, την μάχη για την Πατρίδα θα την δώσουμε κόντρα σε όλους τους πολιτικάντηδες προδότες και "φιλότιμους" Εφιάλτες, ΠηλιοΓουσηδες και κουκουλοφόρους πάσης απόχρωσης. Εμεις είμαστε κυνηγοί και σαν τους παλιούς κλέφτες που καρτερούσαν "πότε θα ρθει η Άνοιξη το όμορφο Καλοκαιρι να ανθίσει ο Γάβρος και η Οξυά να ισκιώσουν τα λημέρια...", περιμένουμε να τελειώσει ο Αύγουστος να έρθει ο Σεπτέμβριος και να ξαναδούμε πάλι την Πατρίδα που ξέρουμε, " τα Αγρια και τα ήμερα του Βουνού και του Λόγγου". Εκεί που η ψυχοθεραπεία δεν έχει θέση και το άγχος εξανεμίζεται με το πρώτο γαύγισμα του μικρου μας συναγωνιστή στον κοινο αγώνα, δίνοντας στην θέση του την ευφορία στην ψυχή μας και την επιτυχία και αποτυχία να διαδέχονται η μια την άλλη ακολουθώντας σωστές και λάθος επιλογες μας και όχι ενα στημένο παιχνίδι που καθοριζει την επιτυχία στην ζωή και την αποτυχία σε επιλογές καποιου τριτου, που πάντα σε βγάζει αποτυχημένο θες δεν θες, χωρις να φταίς για να συντηρήσει τα προνόμια που κακώς του δόθηκαν από εμας, αλλά χωρις να κρατήσουμε το δικαίωμα να τα πάρουμε πίσω. 

Στο κυνήγι μας μάθαν οτι η επιτυχία δεν έχει και λάθος και θήραμα και εν τέλει η επιτυχία ειναι πρωτίστως η προσπάθεια για ελαχιστοποιηση των λαθών. Μάθημα πολύτιμο για την Ζωή σε καθε νεο, υπενθυμιση σε καθε ενηλικα και γλυκιά ανάμνηση σε κάθε γέροντα. Αυτός ειναι και ο λόγος που μισουν κάποιοι τόσο το κυνήγι, χρησιμοποιώντας άλλες προφάσεις, διοτι ακόμη ατσαλώνει χαρακτήρες που κατορθώνουν το ακατόρθωτο!  Επικίνδυνο για πάσης φυσεως δυνάστες. Μην ξεχνάμε οτι πάντα ένας κυνηγός ηταν η αρχή της πτώσης κάθε κακού στα παραμύθια και αυτό καταγράφηκε ανεξήτιλα και στην πραγματική Ιστορία πολλές φορές. Οχι διότι οι κυνηγοι έχουν όπλα, τα όπλα μας ειναι για το κυνήγι μας και μονο.

Ο λόγος ειναι διότι οι κυνηγοί πάντα εχουν την ψυχή και το φρόνημα φυση ελευθερο και ανεξάρτητο. Να ο λόγος που ειναι επικίνδυνοι, μαθαν να σκέφτονται με δεδομένα να τα αναλύουν και να συμπεραίνουν και επιπλέον να ελέγχουν το συμπέρασμα τους αν ειναι αληθές. Δύσκολο λοιπον να γίνουν θύματα, ασχημο αυτό για τον κάθε επιδοξο δυνάστη ξένο και εγχώριο. Να γιατί ο Ξενοφώντας νουθετούσε τους νέους να ασχοληθούν με το κυνήγι ως μέρος της διάπλασης του χαρακτήρα τους. Να γιατί ο Ρομμέλ που τοσο θαυμαζουν ολοι οι Δυτικοι Στρατιωτικοί απαιτούσε από τους αξιωματικους του να κυνηγούν. 

Οι εχθροί του κυνηγιού, αν το δει κάποιος αντικειμενικά, ειναι άνθρωποι ενάντιοι στις υπόλοιπες καθημερινές πρακτικές στις εκφράσεις της ζωής του κάθε απλού ανθρώπου, σε ότι θεωρειται σε κάθε χωριό της Πατρίδας μας μέρος της Παράδοσης και της Ηθικής. Ατομα με αλλοπρόσαλλες απόψεις που διαφωνουν με την λόγική διότι απλά εκείνη διαφωνει με οτι εκεινοι σκέφτηκαν ως θέσφατο. 

Κάποτε ένας παππούς μου είπε: "οι άντρες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες σε αυτόυς που κυνηγουν και σε αυτούς πού δεν κυνηγούν αλλά τους αρέσει να ακούν ιστορίες για το Κυνήγι..."

Τα συμπεράσματα δικά σας.