Εκτύπωση

Το γλέντι στο Βλαχογιάννη

Άρθρο της κατηγορίας: ΚΥΝΗΓΟΣ

Στο γλέντι που γίνεται κάθε χρόνο ο Αρχηγός της Ομάδας Κυνηγών Αγριoγούρουνου του Βλαχογιαννίου φέτος πρωτοτύπησε, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορα την ευαισθησία του, αφιερώνοντας στις γυναίκες των κυνηγών το γλέντι. Παραθέτω εδώ αυτούσιο τον χαιρετισμό του:

"Κάθε χρόνο λέμε για παλιά χρόνια και το κυνήγι τα καπριά και την ιστορία την χιλιοειπωμένη.

Σήμερα είπα να πρωτοτυπήσω λιγάκι και να μην αναφερθώ στα ντουφέκια που απαρτίζουν την ομάδα, αλλά να μιλήσω για την αληθινή ψυχή της. Τις Γυναίκες μας. Σε εσάς.

Αυτές που με την υπομονή τους στηρίζουν την αγάπη μας για το βουνό και το κυνήγι.

Αυτές που μας ξεπροβοδίζουν το πρωί με το καλό και με το τσαντάκι γεμάτο φαί, και περιμένουν με αγωνία να μας ακούσουν να ξαναμπαίνουμε στο σπίτι γεροί. Ρωτάνε με ενδιαφέρον πως πήγε η μέρα και με πόνο για το αν χτύπησε κανένα σκυλί. Κρυφή χαρά στην επιτυχία και υποστήριξη στην άσχημη στιγμή.

Είναι εκείνες που θα μας δέσουν την πληγή και θα μας γιατρέψουν το κρύωμα και τα χτυπήματα.

Και φυσικά πάνω από όλα θα μας μαγειρέψουν το θήραμα που φέρνουμε για να έχει νόημα το κυνήγι μας. Γιατί ότι δεν τρώμε δεν έχει λόγο να το κυνηγάμε.

Όμως πρέπει να ξέρουν ότι ο χρόνος που δαπανάμε για το κυνήγι δεν είναι μόνο για εμάς αλλά και για κείνες.

Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε το κυνήγι μας βοηθά να κρατάμε το άγχος και τα νεύρα μακριά από το σπίτι μας αφήνοντάς τα στο βουνό.

Θέλω να ξέρετε όλες σας ότι η ομάδα δεν είναι μόνο για την επιτυχία στο κυνήγι αλλά και μια στήριξη και για εσάς σφυρηλατώντας μια οικογένεια στα καλά αλλά και στο δύσκολα. Όλοι μας είμαστε κοντά ο ένας στον άλλον και πρέπει να ξέρετε ότι και να συμβεί στους ανάποδους καιρούς που ζούμε ότι κανείς δεν είναι μόνος και ότι και αν χρειαστεί η οικογένεια μας ανήκει σε μια μεγαλύτερη οικογένεια που ξέρει να τους αγαπά και να ενώνει όλους.

 Η οικογένεια της Ομάδας Κυνηγών Του Βλαχογιαννίου. Καλή Χρονιά και καλή διασκέδαση σε όλους."

Από την μεριά μου έχω να πώ: "Πάντα αγαπημένοι κάθε Κυριακή με την κάμερα στο βουνό και "καλό βόλι" τον Σεπτέμβρη στα καρτέρια πάλι!!!"