Εκτύπωση

Εξίσωση: Κυνήγι και οπισθοδρόμιση ίσον διάφορο της ασφαλείας

Σας οφείλω μία μεγάλη συγνώμη που δεν σας έγραψα για τα πεπεραγμένα στο εκκλησάκι, αλλά σαν γράφεις κάτι πρέπει η ψυχή σου να βγεί έξω και να είναι αληθινή η κάθε αράδα που γράφεις και σε αυτό ο καιρός και η απόσταση του χρόνου ίσως είναι αρωγός της αλήθειας.

Είπα σήμερα να γράψω ενα άρθρο για την ασφάλεια και τον εκσυγχρονισμού του κυνηγίου με βάση τα διεθνή πρότυπα και ήρθε και με πρόλαβε το δυστύχημα στην Λαμία. 

Κυνήγι με δράμια και χωρίς VHF δεν νοείται πουθενά στον κόσμο για το κυνήγι του αγριογούρουνου. Buckshots τα λένε στην εσπερία και κάποιο λόγο θα εχουν. Μεταφράζεται ως "γόμωση για ζαρκάδι". Κυνηγαμε με αυτά τα ζαρκάδια, λύκο, κογιότ, τσακάλι που απαγορεύονται εδω και πάντως όχι αγριογούρουνο. Στην Χώρα αυτή κάποτε πρέπει να σοβαρευτουμε και να μην μας αρκει να βρίσκουμε ζώα που λαβώθηκαν και ψόφησαν μονάχα και λίγο αίμα που θα σώσει τον άχρηστο εγωϊσμό μας μετά την γρήγορη ντουφεκιά, αλλά να επιδιώκουμε και το "δύσκολο" κυνήγι ώστε οτι ζώο τραυματίζεται να τελειώνει όπως του αξιζει περήφανα και ότι έφυγε, έφυγε στο καλο και καλή ανάμωση! 

Το δεύτερο τώρα, κυνήγι χωρίς επικοινωνία την εποχή που όλα εξελίσονται και πάνε μπροστά με φυσίγγια ισχύος καταβολής αγριόχοιρου δεν νοείται, σε χώρα ευνομούμενη.

Η ασφάλεια του κυνηγού μετράει πρώτα κύριοι. Ας μην τρελαθουμε τώρα, κανεις δεν γράφει για τα θηράματα που καρπώθηκαν οι κυνηγοί, αποτελεί πρώτη είδηση όμως κάθε νεκρός συνάδελφος. Ο Νόμος ορίζεται για να υπηρετεί το κοινό καλό και οχι να υπηρετείται απο τους ανθρώπους για να προάγει την ζημία τους. Η εμμονή σε στείρες νομοθεσίες που ξεπεράστηκαν από την ζωή και την τεχνολογία δεν αποτελουν πλέον θέσφατο και απαιτούν αλλαγή. Μιλάω για την χρήση ασυρμάτου στο κυνήγι του αγριόχοιρου αν ακόμη κάποιοι δεν εννόησαν. Θεωρείται βλακεία πρωτου μεγέθους το να μην δίδεται η δυνατότητα με ένα κλίκ να προλαμβάνεται ατύχημα διότι ο νομος κόλλησε στην εποχή του Ανταρτοπόλεμου!!!

Επιτέλους ας μεριμνήσουν οι κυνηγετικοί σύλλογοι για εξετάσεις απόκτησης άδειας Ραδιοερασιτέχνη από τα μέλη τους που κυνηγουν αγριόχοιρο και δήλωση των ομάδων με ταυτόχρονη επίδειξη της αδείας απο όλα τα μέλη της κάθε ομάδας. Ταυτόχρονα δε, ας αλλάξουν και κάποιες διατάξεις τις οποίες ούτως ή άλλως φωτισμένοι δικαστικοί έχουν πολλές φορές με αποφάσεις τους παρακάμψει και με αποφάσεις τους ανατρέψει "εν ταις πράξαισι".

Εν κατακλειδι ως άλλoς Κικέρωνας επαναλαμβάνω για χιλιοστή φορά: επιβολή του ραβδωτού για το κυνήγι του Αχριόχοιρου και εξετάσεις σκοπευτικής επάρκειας και γνώσεων, πριν την απόκτηση αδείας σε σκοποβολή κινητού στόχου, με πλήρη εφαρμογή του Σουηδικού προτύπου εξετάσεων.

ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΤΟ ΡΑΒΔΩΤΟ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΑ ΣΦΑΙΡΙΔΙΑ (ΔΡΑΜΙΑ), ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ ΤΟΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΛΑΙΤΕ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΤΥΧΗΜΑ. 

(Αφήστε που κάποιοι διεστραμμένοι αντικυνηγοι και ψευτο-"οικολόγοι" χαίρονται κιόλας στο διαδίκτυο.)